Satutaiteilija Petronella

Petronella Grahn (s.1970) on suomalainen satutaiteilija, kuvittaja, lastenkirjailija, designer, vaatesuunnittelija, Tinttu.comin perustaja, Unien Satumaan Pomenian luoja ja kuuden lapsen äiti.

Vuodesta 1997 lähtien Satutaiteilija Petronella Grahn on työskennellyt monipuolisesti tuodakseen taikaa ja satua arkeen. Tinttu.comin satumaiset vaatteet ja hatut, tarinat ja kuvataide ovat rohkaisseet leluttomien leikkien löytämiseen ja oman taikamaisuuden ja satuvoimien arvostamiseen.

Pomeniassa Petronella vastaa kaikesta huikean kauniista hyödyntäen taitojaan taianomaisen loihtimisessa. Kuvataiteessa ja seinämaalauksissa on paljon väriä ja kimallusta, sillä sellainen on Petronellan mielestä luonnollista maailmassa esillä olevaa taikaa: hanget kimaltavat, samoin aamukaste ja katse.

“Pomenian satumaailma sai kunnolla alkunsa melkein kaksikymmentä vuotta sitten niistä iltasaduista, joita aina kerroin lapsilleni. Tosin salainen satumetsä on aina ollut olemassa minulle, jo lapsuudestani saakka. Sitä maailmaa olen sitten koko ikäni piirtänyt, satuillut, säveltänyt ja luonut”, kertoo satutaiteilija ja kuuden lapsen äiti Petronella Grahn.

Petronellan luoma sadunmaailma on huima mielikuvitusmatka ja täynnä toinen toistaan ihanampia satukuvia, satukirjoja, lautapelejä, mobiilipelejä, musiikkia ja muita Design by Fairytale Artist Petronella tuotteita.

”Kerron satuja ja maalaan satukuvia, sillä sadunmaailmassa on hyvä olla ja me kaikki tarvitsemme hieman taikapölyä elämäämme. Kuvissani hupsuus ja ilo tanssivat vaalien lapsuuden salaista sydäntä ja ennen kuin sitä huomaakaan niin peikot, lohikäärmeet, keijut ja muut ihmeelliset olennot vievät paikkaan, josta on kenties vain uneksinut, ehkä kauan kauan aikaa sitten. Kaikilla lapsilla on satusilmät, joilla näkee mielikuvituksen ihmemaailman. Taika on myös ihmiselle luontaista, mutta aikuisena taian ja tämän kaiken unohtaa. Se on minusta surullista, sillä maailmassa ei koskaan ole liikaa satua, seikkailua, taikaa ja väriä kimalluksineen.” -Petronella Grahn